Vladan Matić (©ARKUS liga)
Vladan Matić (©ARKUS liga)

Matić i naredne sezone na kormilu Metaloplastike

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 08:08

Iskusni stručnjak ostaje u Šapcu, produžio ugovor sa nekadašnjim šampionom Evrope, saznaje Mozzart Sport

Proteklog leta pomalo iznenađujuće se Vladan Matić posle skoro tri decenije vratio u svoj Šabac. Nekadašnji selektor Srbije, bivši trener Pik Segeda i Tatabanje, ove sezone je odveo Metaloplastiku do trećeg mesta u ligaškom delu Superlige Srbije, izboren je plasman u Evropu, ali nije uspeo da odbrani Kup. Ispalo je nekadašnji prvak Evrope u četvrtfinalu od Partizana (Vojvodina i pančevački Dinamo igraće za trofej).

Najavljivali su se letos šampionske ambicije, dobro je Metaloplastika počela, ali loše igre i rezultati u 2023. godini. I pored eliminacije u polufinalu plej-ofa Arkus lige od Partizana (0:2 u seriji), uprava Šapčana je dogovorila nastavak saradnje sa iskusnim stručnjakom, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Metaloplastiku do kraja sezone očekuju dueli za utešno treće mesto sa pančevačkim Dinamom. Odlazak najboljeg igrača Mohameda Aziza Aidija početkom godine se pokazalo kao nenadoknadiv gubitak za Šapčane. Tunišanin je otišao u konkurentsku Vojvodinu. Porazi na svom terenu od Dubočice i u Kaću od Jugovića u finišu ligaškog dela sezone bili su kobni po Šapčane da izgube drugo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofu.

Partizan je u prvom meču razbio Čivijaše, u revanšu je bio triler u dvorani Zorka, ali su crno-beli odbranom Andreja Trnvaca posle šuta Milana Jovanovića uspeli da slave i zakažu duele sa Vojvodinom za titulu, dok Šapčanima ostaje da odbrane „kotu 3“ u duelima sa Pančevcima.

Iskusni stručnjak je u trenerskoj karijeri osim pomenutih Pik Segeda i Tatabanje i godinu dana na kormilu Srbije (2013-2014) radio i u Ferencvarošu i Celju, a bio je i pomoćnik u selekciji Mađarske. U igračkoj karijeri ponikao je u Metaloplastici, u dva navrata je branio boje Partizana, bio je dve sezone u Crvenoj zvezdi, dok je u pečalbi šest godina branio boje Pik Segeda gde je i završio igračku karijeru 2007. godine i počeo trenersku.

Matića očekuje rekonstrukcija tima ove sezone. Mnogo nosioci igre napuštaju tim. Levo krilo Marko Srdanović je već potpisalo ugovor sa skopskim Vardarom, pivotmen Ivan Jevtić od leta je stanovnik Iruna, dogovorio je saradnju sa nekadašnjim šampionom Evrope Bidasoom, dok odlazi i najbolji igrač Vojislav Brajović.

Ako je za utehu Šapčanima osvojen je Superkup Srbije početkom septembra, izborena je Evropa, za razliku od prošle sezone kada su bili peti i nisu uspeli da igraju u međunarodnom takmičenju. Metaloplastiku sa Matićem na kormilu gledaćemo od jeseni u EHF kupu, trećerangiranom takmičenju na tlu Starog kontinenta.



tagovi

RK PartizanMetaloplastikaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara